Hoe zit het met jouw cybersecurity?

Nadat je website in de lucht is, is het natuurlijk niet zo dat je er geen omkijken meer naar hebt. Het is niet alleen belangrijk om je site te blijven optimaliseren op het gebied van content en SEO, maar ook op het gebied van veiligheid. Je wilt natuurlijk niet dat volslagen vreemden die niets te maken hebben met je bedrijf inloggen in jouw systeem en met kwade bedoelingen gegevens achterhalen. Besteed daarom altijd voldoende aandacht aan de cybersecurity.

Geef hackers geen kans

In films komen hackers wellicht over als stoere personen, maar in werkelijkheid zijn ze een doorn in het oog. Vooral omdat ze vaak uit zijn op geld, in dit geval op jouw geld. Geef deze personen daarom geen kans en beveilig je systeem goed met sterke wachtwoorden. Laat daarom combinaties met jouw naam of die van je kinderen of partners en een aantal cijfers achterwege. Als een hacker eenmaal jouw naam weet, kan deze bijvoorbeeld via social media achterhalen wie jouw kinderen zijn en deze naam of namen gebruiken om jouw wachtwoord te raden. Weet je niet hoe je zelf een sterk wachtwoord moet maken? Online zijn een aantal tools te vinden die voor jou een goed en uniek wachtwoord kunnen genereren. Zorg verder ook dat je altijd de laatste updates van je CMS en plug-ins installeert en regel een goede beveiliging tegen virussen, zodat de server niet geïnfecteerd raakt door foute software.

Blijf op de hoogte van rondgaande ransomware

Misschien heb je ooit wel eens verhalen gehoord van grote bedrijven die, nadat een werknemer op een verkeerde link in een mailtje had geklikt, opeens geen toegang meer hadden tot de bestanden. Hackers hadden dit versleuteld en eisten eerst een groot bedrag, voordat alle informatie weer toegankelijk werd gemaakt. Dit heet ook wel ransomware. Cybercriminelen versturen een mail die verdacht veel op een ‘echte’ mail lijkt, waarin gevraagd wordt om een bepaalde actie uit te voeren door op een link te klikken. Maar hiermee geef je ze in werkelijkheid toegang tot al je bedrijfsdata. Zorg daarom dat je op de hoogte blijft van alle rondgaande ransomware en licht ook je werknemers in. En vind je een mailtje verdacht? Verwijderen deze dan gelijk en blokkeer de afzender. Doe dit ook bij twijfel of als de afzender je niet bekend voorkomt. Cybercriminelen worden namelijk steeds slimmer en de mails lijken steeds echter.

Laat je website screenen

Het is soms lastig om te achterhalen wat de zwakke plekken van je website zijn op het gebied van cybersecurity. Laat daarom voor alle zekerheid je website scannen door een specialist door middel van een online cyber risicoanalyse. Zo krijg jij een duidelijk beeld welke onderdelen van je website nog verbeterd moeten worden met het oog op cybersecurity. De specialist maakt het plaatje af door ook de gewenste actie te ondernemen, zodat je informatie optimaal beveiligd blijft.

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php