Wat is een freelance SEA specialist?

Om hier antwoord te kunnen gezien is het slim om eerst te kijken wat SEA is. SEA staat voor Search Engine Advertising wat Zoekmachine adverteren betekent. Dit gaat niet alleen over adverteren op Google (wat de meeste denken), maar ook op zoekmachines zoals Bing dat van Microsoft is. In dit artikel hebben we het over de SEA specialist van Google Bij SEA betaal je voor betere posities in de zoekmachines. Waar SEO er voor kan zorgen dat je website op een organische manier een positie in de zoekmachine veroverd, kan SEA ervoor zorgen dat je op een betaalde manier alsnog zichtbaar bent. 

Een freelance adwords specialist (ofwel Google ads freelancer) is in principe een specialist in het SEA domein die op freelance basis werkt. Deze kun je dus inhuren. Wat ze eigenlijk doen is campagnes aanmaken voor bepaalde zoektermen of groepen zoektermen. Vervolgens zorgt de Google ads freelancer ervoor dat er juiste biedingen worden gedaan om in de zoekmachine geplaatst te worden. Er wordt dus een bieding strategie opgesteld obv van een bepaald budget. Google voert dit deze strategie uit en zorgt ervoor dat je getoond wordt in de zoekmachine. 

Er kan ook voor een strategie gekozen worden waarbij geadverteerd wordt op displays bij andere websites. Dit zijn de zogeheten display advertenties die je wel eens ziet op nu.nl of de Telegraaf. Dit kunnen afbeeldingen, video’s en bijvoorbeeld clickable video’s en zijn. Die websites stellen ruimte beschikbaar voor Google om daar te adverteren. Daar krijgen zij vervolgens ook weer een vergoeding voor.

Ben je op zoek naar een geschikte freelance SEA specialist? Klik dan eens op de links in dit artikel. Je vindt daar interessante informatie over een echte SEO specialist die bekend van bekende partijen. Hij heeft al meerdere internationals naar een hoger niveau getild. Heb je vervolgens nog vragen of opmerkingen? Je kunt deze altijd bij de persoon stellen.

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php