Hoe werkt webdesign binnen WordPress?

Wellicht heb je het vermoeden dat de webdesign mogelijkheden binnen WordPress vrij beperkt zijn, maar dat is gelukkig niet helemaal waar. Er zijn genoeg voorbeelden van WordPress websites die er ontzettend professioneel en gelikt uit zien. Je kunt webdesign op verschillende manieren aanpakken waar we in dit artikel graag meer over vertellen.

Eigen template bouwen of laten bouwen

Wanneer je echt alles naar wens wilt hebben en veel specifieke vereisten hebt, dan kun je overwegen om een eigen template te bouwen of te laten bouwen. Er is kennis van coderen of een groot budget nodig om voor deze optie te kiezen – maar dan heb je wel zero beperkingen. Deze optie wordt vaak gebruikt wanneer je website het verkooppunt is. Dit kan bijvoorbeeld een webwinkel zijn of een service die via de website verloopt. Beschikt je niet over een ruim budget en heb je geen verstand van programmeren? Geen zorgen, dan zijn er nog voldoende webdesign mogelijkheden. In dit geval kies je uit de onderstaande opties.

 

WordPress template kopen

Er zijn duizenden templates beschikbaar op websites zoals themeforest.com. Via deze website kun je al een template aankopen vanaf 60 euro en de meeste betaalde templates zullen niet veel meer kosten dan dat. Dergelijke templates zijn behoorlijk uitgebreid. Het is slim om goed te kijken naar wat je nodig hebt, aangezien veel WordPress templates ontwikkelaars zich richten op specifieke nichemarkten. Zo worden er templates aangeboden die uitstekend geschikt zijn voor webwinkels en templates die je kunt gebruiken als restaurant of koffieshop – waarbij bijvoorbeeld het online reserveren van de tafel of het bekijken van de menukaart tot de mogelijkheden behoort. Binnen de template kun je ontzettend veel aanpassingen maken. Kies je voor een template met een builder dan wordt het zeer eenvoudig om een website vorm te geven aan de hand van het drag and drop principe.  

Ga je je eerste WordPress website of webwinkel bouwen? Spannend! Om het proces wat sneller te laten verlopen kun je overwegen om een WordPress installatie handleiding te downloaden. Zo weet je zeker dat jouw website of webwinkel direct goed geïnstalleerd wordt.

Gratis templates kiezen

Naast betaalde templates zijn er ook veel gratis templates waar je gebruik van kunt maken. Bij deze templates zijn de mogelijkheden vaak een stuk minder uitgebreid. Toch kun je er vaak een leuke website mee bouwen mocht je niet teveel vereisten hebben. Wanneer je net begint met WordPress is het slim om met een gratis template te beginnen om het een en ander uit te proberen. Wanneer je er zeker van bent dat WordPress het juiste platform voor je is kun je een template aanschaffen.

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php