Webdesign in 6 stappen

Bij webdesign denk je in eerste instantie aan het vormgeven van een website op het internet. Echter is het begrip webdesign door de jaren heen veel breder geworden. Er komt veel meer bij kijken dan alleen maar het opzetten van een mooie en aantrekkelijke website. De belangrijkste punten die aan bod komen hebben wij verwerkt in een overzichtelijk zes stappenplan.

 1. Inzichten krijgen

Allereerst is het belangrijk om inzicht te krijgen is de huidige situatie van de website. Denk hierbij aan hoe de website er op dit moment uitziet en welke punten er zeker aangepast moeten worden. Daarnaast ga je kijken naar de overige wensen met betrekking tot webdesign. De uitkomsten hiervan kun je verwerken in een duidelijk en overzichtelijk schema zodat je door kan gaan met stap 2.

2. Strategie & doelen bepalen

Aan de hand van het gemaakte schema bij stap 1 kun je verder gaan met de doelen en strategie. Hierbij worden verschillende doelen gesteld die van toepassing zullen zijn op het webdesign. Aan de hand van deze doelen ga je een strategie bepalen die ervoor zorgt dat jouw doelen behaald worden.

3. Content verzamelen en ontwikkelen

Nu is het tijd om content te verzamelen voor op de website. Allereerst start je met de opbouw van de website zoals de verschillende pagina’s. Aan de hand van deze pagina’s ga je de teksten schrijven die hierop geplaatst moeten worden. Daarnaast moet je ook denken aan beeldmaterialen. Hou bij het verzamelen van content rekening met de volgende punten:

 • Webteksten
  Plaats geen grote lappen tekst op jouw website. Bezoekers zullen dit niet allemaal gaan lezen. Maak gebruik van titels, tussenkopjes en witregels zodat de bezoeker voor hun belangrijke content er snel en gemakkelijk uit kan pikken.
 • Taalfouten
  Voorkom taalfouten op je website. Dit staat slordig. Laat je werk dus goed nalezen.
 • Beeldmateriaal
  Zorg ervoor dat het beeldmateriaal duidelijk en vrolijk is. Hierdoor is de tekst aantrekkelijk om te lezen.  Het is ook belangrijk dat de afbeelding een toegevoegde waarde heeft voor de tekst zodat de tekst sneller en gemakkelijker te begrijpen is. Let er ook op de de afbeeldingen die je gebruikt bevoegd zijn voor hergebruik.

  4. Website bouwen

Wanneer de content compleet en gecontroleerd is kun je gaan starten met het bouwen van de website zelf. Hierbij kun je de volgende stappen volgen:

 1. Kies een template of laat een design maken en pas deze aan op jouw huisstijl
 2. Pas alle instellingen aan naar wens
 3. Installeer belangrijke plug-ins die je kunnen helpen bij het vormgeven van de website
 4. Maak pagina’s aan en plaats de verkregen content
 5. Maak de SEO(Search Engine Optimalization) in orde zodat de website goed vindbaar is
 6. Klaar!

  5. Testfase

Nu de nieuwe website in de lucht is, is het tijd om te testen of alle onderdelen van de website goed werken en of de nieuwe website de gestelde doelen behaald. Ook ga je bij bezoekers checken of de website voldoet aan hun verwachtingen. Aan de hand van de uitslagen en feedback die je ontvangt ga je de website optimaliseren.

6. Onderhouden

De website is klaar! Toch blijft er werk aan de winkel. Het is erg belangrijk om de website regelmatig te onderhouden en bij te stellen volgens de nieuwste ontwikkelen. Op deze manier kun je er voor zorgen dat website up-to-date is en zijn werk goed blijft doen.

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php