Waarom een elektrisch verstelbaar bureau?

De eerste bedrijven begonnen aan het eind van de negentiger jaren met de aanschaf van zit-sta bureaus. Zit-sta bureaus zijn eenvoudig in hoogte instelbare bureaus die elektrisch bedient worden. Het bevordert afwisselend werken in hoogte. Het elektrisch verstelbaar bureau kan ingesteld worden op de juiste zit- en sta hoogte voor iedere persoon. Het ene bureau kan ook meer geschikt zijn dan het andere. Het is praktisch als je met meer collega’s aan hetzelfde bureau kan werken maar het kan ook juist onhandig zijn als iedereen een andere hoogte wenst. Tegenwoordig is het steeds meer een vereiste om een verstelbaar bureau in je werkkamer te hebben. Wij Hollanders zijn samen met de Scandinaviërs zeer vooruitstrevend op het gebied van elektrisch verstelbare bureaus.

Gevarieerde werkhouding

Een elektrisch verstelbaar bureau resulteert in een gevarieerde werkhouding. Het is niet prettig om heel lang achter elkaar te zitten of te staan. Dit leidt tot klachten aan de rug, nek en schouders. Te lang zittend werken alsook te lang staand werken is zeer belastend voor je lichaam.  Verstandig is het dan dat je niet langer dan één uur achtereenvolgend zittend en niet langer dan vier uur staand per dag gaat werken. Hierbij een paar voorbeelden waar het elektrisch verstelbaar bureau nog meer goed voor is.

  • Hogere productiviteit
  • Verhoogde concentratie
  • De creativiteit van de werknemer stijgt.
  • Vermindering van fysieke klachten
  • Verbeterde doorbloeding.
  • De communicatie van de collega’s verbeterd.

Snel terugverdiend

Je kunt snel en heel makkelijk van houding verwisselen door de elektrische bediening. Dit bureau kan meer gewicht dragen. Door de toegankelijkheid en het eenvoudig gebruik van dit bureau draagt het bij aan een gezondere werkplek. Bij een elektrisch verstelbaar bureau staat gemak voorop. Een handmatig bureau vergt meer inspanning. De ervaring leert dat inmiddels de aanschaf van deze bureaus snel terugverdiend is door verminderd ziekteverzuim van het personeel.

 

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php