Tapijttegel leggen op harde een ondergrond

Tapijttegels leggen op een ondergrond die hard en stroef is zoals beton, hout en kunststof? In dit artikel lees je hoe dat moet. Het is enorm makkelijk en iedereen zou de tapijttegel moeten kunnen leggen. Je hebt geen ondertapijt, lijm, spijkers of wat dan ook nodig.

 

Tip! Wanneer je juist een gladde ondergrond hebt, gebruik dan een antislip middel zodat de tapijttegels blijven liggen.

 

Wanneer er nog een oud tapijt of ondertapijt ligt, moet deze eerst verwijderd worden. Wanneer de vloer vochtig en/of hobbelig is, is het niet aan te raden om te leggen. De grond moet droog en egaal zijn.

 

Tip! Delen waar veel gelopen wordt zullen na verloop van tijd een andere structuur krijgen. Houd dus reserve tapijttegels over zodat deze in de toekomst verwisseld kunnen worden.

 

Begin met leggen aan de langste rechte zijde. Hierdoor heb je het minste tapijttegel verlies. Je moet namelijk aan het einde tegels gaan snijden, dit doe je het graagst op de kortste zijde.

 

Kijk goed op de tegel hoe de gelegd moet worden. Vaak is op de tegel te zien welke kant je hem moet opleggen. Dit noemen we ook wel de vleug. Het bepalen van de randtegel doe je door de tapijttegel met de boven of onderzijde in tegenovergestelde richting tegen de plint aan te schuiven en ook onder de tegel waar  de randtegel tegenaan komt. Ligt de tegel goed tegen de rand, dan kan je met een stanleymes het bovenste stuk van de tapijttegel halen. Het reststuk haal je vervolgens weg en het op maat gesneden stuk leg je op zijn plaats.

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php