SEO, wat houdt dit in?

SEO is de afkorting voor Search Engine Optimalisation. De Nederlandse vertaling hiervoor is ‘zoekmachine-optimalisatie’. Het is een techniek die bij het opbouwen van een website zeker niet vergeten mag worden. Maar wat houdt deze methode nou precies in en welke technieken zijn een onderdeel van SEO?

De definitie van SEO

SEO is een verzameling van verschillende technieken die ervoor moet zorgen dat (mobiele) websites en apps geoptimaliseerd worden voor mensen die gebruikmaken van zoekmachines. Deze verschillende technieken moeten er namelijk voor zorgen dat de website beter vindbaar is voor mensen die een specifieke website zoeken. Een belangrijk punt bij SEO is dat de zoekresultaten op een natuurlijke manier gegenereerd moeten worden.

Het belang van SEO

SEO wordt steeds belangrijker. Het internet is populairder dan ooit en het merendeel van de ondernemingen heeft een website. Om op te vallen tussen al deze organisaties en vindbaar te zijn voor (potentiële) klanten is jouw positie in Google en andere zoekmachines van groot belang. De meeste mensen kijken in de zoekmachines niet verder dan de tweede of soms derde pagina. Ze willen snel en goed resultaat en gaan er vanuit dat ze dat boven aan de eerste pagina vinden.

Belangrijke onderdelen van SEO

SEO kent verschillende technieken die de vindbaarheid van jouw website kunnen verbeteren. De belangrijkste methodes gaan we hieronder bespreken:

Keywords en online content

Een keyword is het woord die gekoppeld moet worden aan jouw website. Wanneer mensen dit specifieke zoekwoord invoeren in de zoekmachines, moet jouw organisatie naar voren springen. Dit kun je doen door de keywords terug te laten komen in de volgende onderdelen:

 

  • De paginatitel
  • De URL
  • Koppen en subkoppen
  • Alinea’s
  • Metatitels- en -teksten

Zorg ervoor dat het zoekwoord regelmatig en verspreid terugkomt, maar overdrijf niet. Zoekmachines zijn ook gefocust op kwalitatieve websites. Hierbij letten ze onder andere op een goed design, goede spelling, grammatica en relevantie.

Linkbuilding

Ook linkbuilding is een belangrijke factor als het gaat om zoekmachine-optimalisatie. Linkbuilding is een techniek waarbij andere websites naar jouw website linken en andersom. Hierbij is het belangrijk dat beide websites een hoog bezoekersaantal hebben en moeten de websites kwalitatief goed en relevant zijn. Hierbij kun je ook gebruikmaken van bloggers en influencers met veel bezoekers die jouw website benoemen in bijvoorbeeld een blog. Doordat jouw link op verschillende websites en plaatsen terugkomt, kan jouw plaats in Google mogelijk stijgen.

Social media

Tegenwoordig is social media ook een grote toegevoegde waarde voor jouw website. Het heeft geen effect op SEO, maar bevordert wel jouw vindbaarheid in de zoekmachines. Daarnaast kun je via Facebook, Instagram en LinkedIn vrienden en volgers verkrijgen die er indirect voor zorgen dat andere mensen jou vinden.

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php