Ontwerp je eigen stickers met de gratis ontwerpmodule

 

Stickers kun je voor allerlei doeleinden gebruiken. Bijvoorbeeld om reclame te maken voor je eigen bedrijf of een actie of aanbieding aan te kondigen. Of gebruik ze als productetiket op de spullen die je verkoopt. Daarnaast zijn er nog tal van stickers die bedrijfsmatig gebruikt worden, zoals autostickers, raamstickers, prijsstickers, kortingsstickers, barcodestickers, et cetera. Wil je stickers drukken? Dan heb je een drukbestand nodig. Heb je dat niet? Dan kun je dat met een grafisch programma maken, zoals bijvoorbeeld Adobe Illustrator. Het voordeel van dit soort programma’s is, dat je veel mogelijkheden hebt. Het nadeel is dat je voor dat soort programma’s vaak moet betalen. Daarom kun je bij Sticker.nl  gratis een ontwerp maken met de ontwerpmodule op hun website.

 

Stickers maken met de ontwerpmodule

Je kunt op twee manieren naar de ontwerpmodule toe. Je kunt hem rechtstreeks bezoeken en meteen beginnen met ontwerpen. Daarna kun je je ontwerp opslaan en je bestelling plaatsen. Dit werkt goed als je stickers van wit vinyl wil hebben. Wil je ander soort stickers maken  zoals bijvoorbeeld magneetstickers, dan is het handiger om eerst je bestelling te plaatsen. Dat komt omdat je op dit moment bij de ontwerpmodule nog niet uit verschillende materialen kunt kiezen. Daar is een oplossing voor. Als je eerst je bestelling plaatst, kun je daarna ook nog voor de ontwerpmodule kiezen. Dan wordt het materiaal dat je gekozen hebt automatisch meegenomen. Ook andere zaken, zoals het formaat en de vorm, zijn dan al voor je ingevuld.

 

 

Hoe werkt de ontwerpmodule?

In de ontwerpmodule kun je afbeeldingen of illustraties en/of tekst toevoegen. De afbeelding kun je vergroten en verkleinen, verschuiven en roteren. Dit is ook mogelijk met de tekst. Je kunt in totaal twee regels tekst toevoegen. Als je tekst toevoegt, kun je de kleur en het lettertype nog aanpassen. Momenteel kun je uit 24 kleuren en 15 lettertypes kiezen. Ook de achtergrondkleur kun je veranderen. Ook hier heb je de keus uit 24 kleuren. Als je een afbeelding of illustratie toevoegt, is het belangrijk dat de resolutie minimaal 300 dpi. Een lagere resolutie kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van je sticker.

 

Stickers maken? Let op de afloop

Als je bezig bent met je ontwerp, is het belangrijk om goed op de roze en gele lijn in de module te letten. Deze lijnen zijn toegevoegd, omdat een drukbestand altijd een afloop moet hebben. Tijdens het snijden van de stickers kan er altijd een kleine afwijking van een of twee millimeter plaatsvinden. Daarom moet je geen tekst in dat gebied plaatsen. Heb je een gekleurde achtergrond, dan is het belangrijk dat deze juist wel doorloopt in het gebied. Anders kun je een klein wit randje krijgen op de plek waar de sticker gesneden wordt. Ben je tevreden over je ontwerp? Klik op ‘Controleer pdf’. Je krijgt nu een digitale drukproef. Deze pdf is in hoge resolutie. Ben je tevreden? Dan kun je je bestelling afronden. Niet tevreden? Dan kun je het ontwerp aanpassen tot het goed is.

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php