Hoe zorg ik ervoor dat mijn website gevonden wordt in Google?

Hoe vaak Google jij iets per dag? Minstens één keer, toch? En kijk jij wel eens verder dan de eerste pagina van de zoekresultaten? Het is erg belangrijk dat jouw website goed gevonden wordt in Google. Je kunt dan namelijk veel meer bezoekers op je site krijgen. Je wilt natuurlijk op de eerste pagina van de resultaten komen, maar daar sta je niet zomaar. Je moet er wel iets voor doen. Wij leggen je uit wat je moet doen als je goed gevonden wilt worden in de grootste zoekmachine van de wereld.

Keywordonderzoek

Hier begint het allemaal mee: keywordonderzoek. Als je goed gevonden wilt worden in Google, moet je je afvragen op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Als je bijvoorbeeld grasmaaiers verkoopt, is het handig dat grasmaaiers een zoekwoord wordt. Je kunt zoveel zoekwoorden kiezen als je wilt, maar kies wel de woorden die echt bij jouw onderwerp passen. Wanneer je de zoektermen op een rijtje hebt staan, moet je altijd even kijken of er wel echt naar deze woorden wordt gezocht. Hiervoor kun je de Google Zoekwoordplanner gebruiken. Je ziet dan ook gelijk synoniemen die worden gebruikt voor dat zoekwoord.

Kijk naar de concurrenten

Na het keywordonderzoek is het handig om naar je concurrenten te kijken. Type de zoekwoorden waar jij op wilt scoren eens in bij Google en kijk wie er op de eerste pagina staan. Als je je richt op specifieke zoekwoorden zal er niet al te veel concurrentie zijn. Maar als je je richt op algemene zoektermen kun je verwachten dat de concurrentie groot is. Bij een kleine groep concurrenten zul je de resultaten van Search Engine Optimization (SEO) sneller zijn dan bij veel concurrenten. Houd hier ook rekening mee als je je op bepaalde zoektermen gaat richten.

Unieke en kwalitatieve content

De gouden tip om beter gevonden te worden in Google is unieke en kwalitatieve content. Content is erg belangrijk op je website. En met content wordt niet alleen tekst bedoeld, maar ook afbeeldingen, video’s, pdf- en audiobestanden. De content die op jouw website staat moet uniek zijn, dus niet gekopieerd van een andere pagina, en waardevolle informatie bevatten voor de bezoeker. Als jij bijvoorbeeld grasmaaiers verkoopt, kun je een pagina maken met hoe je de grasmaaier gebruikt. In dit artikel kan je weer linkjes plaatsen naar producten in je webshop.

Natuurlijk zijn er nog veel meer website tips. Je zal veel tijd moeten besteden aan het hoger in Google komen en er zijn dan ook veel verschillende dingen die je kunt doen.

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php