Het verschil tussen goed en slecht webdesign

Wanneer we nadenken over wat een goed of slecht websiteontwerp maakt,  denken mensen in eerste instantie aan de  ‘look and feel’ van de website. Hierbij kan men denken aan kleuren, afbeeldingen, lettertypes en de lay-out en structuur. Dat wil niet zeggen dat deze dingen niet belangrijk zijn, maar goed webdesign gaat veel verder dan dat. Wat het goede onderscheidt van het slechte is gevonden in de strategie achter het ontwerp, de gebruikerservaring en methodologie van hoe de website wordt gebruikt als hulpmiddel voor uw organisatie of bedrijf. Een specialist zoals webdesigner haarlem weet het onderscheid te maken. De wereld is veranderd en met de evolutie van het internet is het belangrijk dat uw website een goede strategie heeft en ontworpen wordt voor meer conversie.

Enkele manieren om het verschil tussen goede en slechte sites te onderscheiden:

Is het doelgericht?

Goede websites: goede sites hebben duidelijk gedefinieerde conversiepaden die de gebruiker langs de beoogde cursus begeleiden en leiden naar de inhoud die het belangrijkst is voor hen. Dit kan worden bereikt door gebruik te maken van een zinvolle taal voor opdrachten en oproepen naar actie die met de gebruiker resoneren en hen gemakkelijk laten identificeren waar ze naar de site kwamen. HubSpot schreef een goed artikel over dit onderwerp genaamd Hoe een Persona-Centric Website Experience ontwerpen
Slechte sites: slechte sites hebben de neiging om alles op je te gooien. In plaats van meer te richten op de gebruikerservaring richten slechte websites zich vooral op het bevorderen van de functies en voordelen van de bedrijven. Het weggooien van een heleboel informatie bij de gebruiker alvorens te weten wat hun behoefte is, kan hen overweldigen en ze harder maken om te slijpen door alle informatie die u heeft verstrekt om te vinden waar ze naar zoeken.
Aanbeveling: Geef kleinere bits informatie op een tijd die relevant is voor de gebruiker. Met behulp van SMART-inhoud kunt u direct contact opnemen met individuele personages en presenteren de huidige informatie die ze zoeken.
Is het makkelijk te gebruiken?
Goede websites: Het is duidelijk wanneer u naar een goede website komt die de gebruikerservaring in gedachten heeft wanneer het is gebouwd. Deze sites zijn leuk en aantrekkelijk en begeleiden u door de pagina’s. Knoppen, links en andere conversies zijn goed gedefinieerd en geëtiketteerd. De gegevens zijn goed georganiseerd en de pagina’s zijn op een logische manier gestructureerd zodat de gebruiker duidelijk is waar ze worden doorgestuurd wanneer ze op een link klikken. Als gebruiker vind je jezelf nooit opgesloten in een doodlopende sectie van de site.
Slechte sites: Te vaak zien we sites die geen logische structuur hebben en de gebruiker verwarren wanneer ze iets op de website zoeken. Het is duidelijk wanneer u landt op een slecht ontworpen website, omdat links, navigatie, pagina’s, enz. Niet op een manier zijn gemarkeerd, zodat u gemakkelijk kunt zien wat het is. U kunt zich vasthouden op een doodlopende pagina zonder toegang te krijgen tot andere pagina’s en kan ertoe leiden dat gebruikers de site van frustratie verlaten.
Aanbeveling: Breng wat extra tijd aan om uw site vanuit een klantperspectief te testen. Klik rond op de siteto of het zinvol is voor jou. U kunt wellicht ook anderen testen op de pagina’s voordat u de site live om te zien of ze de inhoud die ze zoeken gemakkelijk kunnen vinden.

Is het responsive?

Ik aarzel om dit in te vullen omdat het lijkt op een no-brainer. Helaas zijn er veel te veel sites (sommige van grote bedrijven of organisaties) die nog steeds niet reageerbaar zijn.
Goede sites: Ongeacht het apparaat waar je naar uit bent, reageert de website mooi en presenteert de informatie nog steeds op een heldere, makkelijk te begrijpen manier. Het is belangrijk om te onderscheiden dat u een responsieve site hebt van een mobiele site. Mobiele sites zijn een aparte website die speciaal is ontworpen voor mobiele apparaten. Een reactieve site is dezelfde website die u op een bureaublad ziet, die de content automatisch herstructureert, afhankelijk van de grootte van het scherm.
Slechte Sites: We hebben ze allemaal gezien. De sites die te groot zijn voor je telefoon. Op deze sites moet u naar links en rechts scrollen om de hele pagina te bekijken of elementen te hebben die elkaar overlappen en een verschrikkelijke gebruikerservaring geven. Het hebben van een mobiele site als GoMobi, hoewel beter dan niets, maakt de snede niet goed ontwerp. U levert vaak kwaliteitsinhoud en gebruikerservaring op voor een vernieuwde site die niet overeenkomt met uw bestaand ontwerp en heeft beperkte functionaliteit.
Aanbeveling: Als u van nu af aan het ontwikkelen bent, zorg er dan voor dat u de juiste tijd doorbrengt om ervoor te zorgen dat de pagina correct in alle browsers reageert. Als u een WYSIWYG-editor gebruikt, moet u ervoor zorgen dat het platform de responsieve lay-outs ondersteunt en de inhoud dienovereenkomstig opbouwt.
Is het op de hoogte?
Goede websites: Goede websites zijn nooit “klaar”. Goede sites zijn levende dingen ademen dingen die voortdurend veranderen en groeien. Gerugsteund door analytische gegevens observeren goede websites hoe ze hun gebruikers beter kunnen betrekken.

Voor meer advies kunt u bij webdesign bureau Haarlem terecht.

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php