Grafische tips voor social media

Social media is een goede tool om producten van uw webshop mee uit te lichten dit kunt u zelf doen door middel van deze tips. Vraag voor een expert visie het ook nog even aan uw e-commerce bureau.

Weinig tekst

Wanneer het gaat om social media is het goed om zo weinig mogelijk te schrijven, social media gebruikers lezen zo weinig mogelijk om tot hen informatie te komen. Door te veel tekst te gebruiken vallen de kleuren, vormen en call-to-action van je visualisatie weg. Probeer ze dus te trekken naar je website door een goede visualisatie.

Fotografie

Wanneer u met uw e-commerce strategie veel gebruik maakt van foto’s via social media kanalen zorg er dan voor dat u het liefst eigen foto’s maakt van uw producten. Wanneer u niet kan zorgen voor het zelf fotograferen van de producten omdat u bijvoorbeeld niet beschikt over een hoge kwaliteits-camera. Maak dan gebruik van stock-photos, let daarop dat het uw bedrijf omschrijft en kenmerkt zodat het de social-media gebruikers de aandacht trekt en herkent wordt.

Visuele trends

Doe op social-media mee met visuele trends, hiermee bent u als bedrijf hip en doet u mee met trends waar jonge gebruikers gek op zijn. Bijvoorbeeld de “keep calm” trend van 2015, zorg er wel voor dat u een passende twist biedt naar uw producten. Binnen deze trends geldt vaak hoe simpeler hoe beter zodat de focus op je bericht houdt en geen afleiding biedt van andere call-to-actions. Voor adviezen op dit gebied kunt u terecht bij Reclamebureau Amsterdam.

Infographics

Een trend die nu speelt in social-media zijn infographics, dit zijn visuele beelden die een verhaal vertellen over de gebruiker van een dienst of product. Zo kun je een voorstelling geven van uw gebruiker, wanneer de social-media gebruiker zich hierin herkent zal hij zeker benieuwd zijn naar meer.

Social-media is dus een zeer goede manier om uw e-commerce strategie bij te stellen maar dat kunt u met succes doen waar potentiële klanten uit komen!

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php