5 handige photoshop tips

Photoshop is het bekendste grafische programma aller tijden. Zelfs iemand zonder grafische achtergrond kent photoshop. Er gaan altijd veel geruchten over modellen die gephotoshopt zijn. De eerste versie van photoshop verscheen al in februari 1990. Door de meeste wordt photoshop dan ook herkent als het standaardprogramma voor drukwerk en digitale beeldbewerking. Photoshop heeft echter een groot aantal functies.

Wij hebben 5 tips verzamelt om je op weg te helpen met alle tools.

Tip 1: Transform Tool

Deze tool heeft de sneltoets Ctrl + T. Met de transform tool kun je een afbeelding makkelijk van maat veranderen. Daarnaast kun je de foto draaien en ook van vorm veranderen.

Tip 2: Magnetic Lasso Tool

Wil je de achtergrond van een afbeelding verwijderen? Gebruik dan de magnetic lasso tool. Met de lasso selecteer je de afbeelding die je wilt behouden, vervolgens kun je met de tool eenvoudig de achtergrond verwijderen in photoshop. Je vindt de magnetic lasso tool in het menu onder de gekreukelde lasso.

Tip 3: Custom Shape Tool

Ben je op zoek naar vormen? Met de custom shape tool kun je allerlei vormen maken. Er zijn een aantal standaard vormen beschikbaar. Deze tool is herkenbaar aan de vreemde vorm in het menu. Wanneer je de tool selecteert vind je automatisch een aantal standaardvormen waar je al heel ver mee kunt komen.

Tip 4: Spot Healing Brush

Wil je graag puistjes leren verwijderen in foto’s? Deze tool is perfect om onzuiverheden zoals puistjes te verwijderen uit foto’s. Selecteer de tool en klik vervolgens heel eenvoudig op het gedeelte dat je mooi wilt maken. Photoshop is zo gemaakt dat het er voor zorgt dat de plek mooi wordt zoals de huid eromheen.

Tip 5: Dodge Tool

Rode ogen verwijderen in een foto? Dat doe je met de Dodge Tool. Hij maakt pixels lichter als je er op gaat klikken. Het is wel handig om binnen de range settings de exposure op 20% te zetten.

Met deze vijf tips kun je in ieder geval al een aantal basishandelingen uitvoeren in Photoshop. Wil je graag een stuk beter worden in Photoshop, overweeg dan een Cursus photoshop van Learnit.

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php