Dit moet je weten als je grafische vormgever wilt worden

Grafisch vormgever is een beroep waar je niet alleen creatief moet zijn, maar ook technische vaardigheden moet bezitten. Daarnaast heb je ook nog een aantal andere dingen nodig. Ben je benieuwd welke? Lees dan gauw verder!

 

Regel een portfolio

 

Om (potentiële) nieuwe klanten te kunnen laten zien wat jij allemaal in huis hebt, is het belangrijk om een portfolio te maken. Dit kan makkelijk online en vaak is het ook nog gratis. Je portfolio is je visitekaartje, dus besteed hier veel aandacht aan. Je kunt bijvoorbeeld kort wat over jezelf vertellen, wat voor opleiding je hebt gedaan en een aantal voorbeelden van jouw werk erop zetten. Zo krijgen mensen een goed beeld van wat jouw stijl van werken is en wat je allemaal kan.

 

Gereedschap van een grafisch ontwerper: de laptop

 

Klinkt heel logisch, maar als grafisch vormgever ben je natuurlijk veel digitaal bezig. Een laptop met een goede grafische kaart is dan erg belangrijk. Er bestaan verschillende soorten laptops die geschikt zijn voor grafisch ontwerpen, zowel Apple als Windows laptops. Verder is het afhankelijk van jouw budget, persoonlijke eisen en voorkeur welke eigenschappen de laptop nog meer moet hebben. In ieder geval moet je laptop ook zware ontwerpsoftware zoals Indesign of Adobe Photoshop kunnen ondersteunen.

 

Koop er een mooie laptoptas bij

Heb je eindelijk een laptop uitgekozen, dan is het slim om een goede laptoptas erbij te kopen! Als grafisch vormgever is je laptop namelijk je beste vriend, dus doe je er goed aan om deze te beschermen met een laptoptas. Net als bij laptops, heb je uit laptoptassen ook weer veel te kiezen. Wil je bijvoorbeeld een laptop rugzak? Of liever een messenger bag? De meeste laptoptassen van tegenwoordig zijn zo ontworpen dat ze gewoon op normale handtassen of rugzakken lijken, dus je moet vooral een tas kiezen die goed bij jouw stijl past. Tenslotte nog een tip bij het kopen van een laptoptas: check de maat van je laptop zodat je zeker weten de goede maat laptoptas koopt, om verrassingen te voorkomen!

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php