Creëer je eigen animatie video

Nadat je de voorbereidingen hebt getrokken in het verzinnen van een verhaal, het uitkiezen van een stijl ga je daadwerkelijk beginnen met het creëren van een animatie video. In dit artikel geven we tips van de animatiestudio Visual Punch. Hoe kom je met jouw verhaal goed over en hoe zorg je voor een krachtige video.

Humor

Ten eerste is het belangrijk dat de video leuk is om naar te kijken, animatie wordt vaak gemaakt met een knipoog. En moet niet te serieus zijn. Je probeert emoties los te maken bij de kijken, humor werkt hier uiterst goed, klanten zullen sympathie voor je krijgen. Animatie is een soort cartoon-tekening er mag dus daadwerkelijk wel een beetje overdreven worden, denk aan de tv-programma’s.

Audio

Een animatie video is niets onder geluid, denk bijvoorbeeld aan iemand die valt, daar hoort geluid achter. Dit zal het echt tot leven brengen, audio is bijna net zo belangrijk. Je kunt de kijker ook erg aansturen met bijvoorbeeld een vrolijk of juist treurig achtergrond muziekje.

Stem

Je wilt de kijker vaak wat uitleggen over jouw bedrijf, animatie video’s die hiervoor bedoeld zijn worden ook wel ‘explanimations’ genoemd. Een stemacteur kan dus bepalend zijn voor het totaal plaatje om de boodschap over te brengen. Denk er dus over na wat je wilt overbrengen en hoe je dat vooral wilt doen. Moet het worden ingesproken door een man of vrouw, een frisse of zware stem. Aanrader is ook om dit professioneel in een studio te laten opnemen.
Ik hoop dat jij wat met deze tips kunt, wanneer je toch wilt overgaan tot professioneel hulp is Visual Punch misschien het bedrijf die jou kan verder helpen!

About the Author

admin

No Comments

Leave a Reply

css.php